De Dood Van Een Geliefde Is Voor Iedere Cultuur Pijnlijk

By Alica Craig

July 16, 2018

Sharing is caring!

Dood, in welke cultuur dan ook is een paradox van emoties. Een uitvaart kan helpen om dingen achter ons te laten. Door ons leven heen leren we dat de dood onvermijdelijk is en dat het moet worden benaderd met acceptatie, aan de andere kant, wanneer iemand die dicht bij ons is sterft, zijn we altijd kapot van verdriet – zelfs als we ouder worden, blijft iemand verliezen een ontzettend pijnlijke ervaring. Om deze gevoelens te overwinnen, richten we op het herdenken van de overleden persoon, van herdenkingstatoeages tot de zelfgemaakte kunstwerken. De begrafenisverzekering is in deze culturen een stuk minder bekend.

Crematieplechtigheden Van Zuid-Koreanen Is Niet Zoals Je Verwacht

Een decennium geleden werd het niet als gebruikelijk beschouwd voor Zuid-Koreanen om deel te nemen aan crematieplechtigheden. Vanwege bijgelovige opvattingen was het voor Zuid-Koreanen gebruikelijk om de traditionele confucianistische instructies uit te voeren om dode voorouders te respecteren en hun graven regelmatig te bezoeken.

Ook Na De Dood Wil Je Jou Geliefde Dicht Bij Je Houden

Veel mensen die dierbaren dicht bij hem willen houden – zelfs na de dood. Met de traditionele Zuid-Koreaanse overtuigingen van het koesteren van voorouders als heilig en een gemeenschappelijk deel van hun funeraire gewoonten, was het in 2000 toen de regering begon te duwen naar burgers van het kleine, dichtbevolkte land om alternatieve manieren te overwegen om ruimte te sparen. Met de toenemende populariteit van crematie begon de regering een crematiecampagne met persverklaringen, pamfletten en radio-uitzendingen als middel om het land op te voeden.

Een Door De Regering In Gestelde Wet Voor Crematie

Als gevolg van het streven van de regering naar crematie en een wet die in 2000 werd aangenomen en waarbij elk lichaam begraven werd dat na 2000 werd begraven na 60 jaar voordat het lijk werd opgegraven, zijn de crematiecijfers enorm gestegen. Sinds vorig jaar hebben statistieken aangetoond dat slechts 3 op de 10 begraven waren. Maar voor Zuid-Korea is de nieuwste trend het feit dat velen zich tot een bedrijf in Icheon wenden, net ten zuiden van Seoul, waar ze de as van hun geliefden hebben laten maken tot kralen in boeddhistische stijl.

About Alica Craig