De Nintendo Switch Pro Controller, Gaat Als Een Pijl

By Alica Craig

August 20, 2018

Sharing is caring!

Er werd verwacht dat de vraag naar Nintendo Switch groot was: het is een nieuwe console en het is notoir moeilijk om Nintendo-hardware te krijgen bij de lancering, zoals we nog steeds zien met de NES Classic Edition. Dat maakte het geen verrassing toen het systeem snel uitverkocht was. Maar er lijkt ook een buitensporige hoeveelheid vraag te zijn, zelfs voor de controller van het console systeem.

Net als met Wii U is Nintendo van plan om een ​​optionele, meer traditionele gamepad voor Switch aan te bieden, de Pro-controller genoemd. Terwijl het systeem, de spellen en extra Joy-Con-controllers de afgelopen weken allemaal vooruit zijn gegaan, had de Pro-controller dat niet gedaan. Dit had mogelijk te maken met Nintendo die erop wachtte om goedkeuring te krijgen van de Federal Communications Commission, wat het deze week deed (via My Nintendo News).

Een Vliegensvlugge Start

Een Amazon-lijst voor de controller kwam kort daarna tevoorschijn en eerder vandaag ging het te koop (via Wario64). Ondanks dat hij $ 70 kostte, lijkt het op minder dan een halfuur op de Amerikaanse Amazon-site uitverkocht te zijn. Het item wordt nu weergegeven als ‘momenteel niet beschikbaar’, zonder aan te geven wanneer er meer zal zijn.

De Pro Controller heeft off-set analoge sticks, vergelijkbaar met die van een Xbox-controller, samen met motion controls, Switch’s “HD rumble” -technologie en de mogelijkheid om Amiibo-figuren te lezen. Hij is opgeladen met een USB-C-kabel die wordt meegeleverd.

Is Pre-Order Mogelijk?

Dit was niet de enige kans om er een te bemachtigen voor de lanceringsdag op 3 maart – andere retailers zullen het item voor pre-order waarschijnlijk vermelden, en het is altijd mogelijk dat Amazon ook meer voor die tijd heeft. Maar het lijkt op zijn minst mogelijk dat de toevoer van de Pro-controller beperkt zal zijn bij de lancering.

Waarom Tekorten Met De Levering Van De Wii Switch Controller

Onlangs nog met GameSpot gesproken, legde regisseur Reggie Fils-Aime van Nintendo of America uit waarom de NES Classic-editie te kampen had met tekorten in de levering en beweerde dat dingen soepeler zouden verlopen voor de lancering van Switch.

“We werken eraan om ervoor te zorgen dat de supply chain [voor Switch] robuust is en er een gestage stroom van hardware is”, zei hij. “Het enige wat we niet kunnen voorzien, is de vraagzijde van de vergelijking, maar zeker van een aanbod, we hebben het gevoel dat we goed gepositioneerd zullen zijn.”

Hoeveel Exemplaren Zijn Er Op De Markt Aanwezig?

In totaal zullen er wereldwijd twee miljoen exemplaren beschikbaar zijn tijdens de lancering, een cijfer dat Fils-Aime beschrijft als een “enorm bedrag” wanneer men overweegt Maart is geen vakantiemaand, wanneer de vraag nog hoger zou zijn.

About Alica Craig