De Sony Playstation VR En De HTC Vive

By Alica Craig

July 16, 2018

Sharing is caring!

 

VR Sony’s PlayStation VR is onze huidige Editors ‘Choice voor virtual reality en biedt de meest gepolijste en eenvoudig te gebruiken aangebouwde VR-ervaring met een relatief redelijk prijskaartje. Je kunt er alleen eigendomsrechten op spelen, zoals Resident Evil 7: Biohazard, maar met een theatermodus kun je elk PS4-spel spelen alsof je voor een groot scherm zit en de VR-games die we hebben geprobeerd hebben indruk op ons gemaakt.

Net als de Rift vereist dit ook een extra investering voor volledige functionaliteit; je hebt een PlayStation Camera nodig om de headset helemaal te laten werken, en een PlayStation Move-controllerbundel voor bewegingsbedieningen. Toch is een bundel met al deze dingen beschikbaar voor 449 euro.

HTC Vive

HTC Vive / SteamVR HTC’s Vive is een uitgebreid pakket met een headset, twee bewegingscontrollers en twee basisstations voor het definiëren van een VR-gebied in de “hele ruimte”. Het is technisch indrukwekkend en kan uw bewegingen volgen in een kubus van 10 voet in plaats van alleen vanaf uw stoel.

Veel Power

Het bevat ook een reeks bewegingscontrollers die geavanceerder zijn dan de PlayStation Move. Maar zelfs de nieuw verlaagde prijs van $ 600 is best lastig om voorbij te komen, en PC-tethered VR-systemen zoals de Vive hebben veel power nodig, waarbij HTC ten minste een Intel Core i5-4590 CPU en een GeForce GTX 970 GPU aanbeveelt.

Naast de meegeleverde motion controllers, kunt u nu nieuwe trackingaccessoires krijgen waarmee u bepaalde games van meer natuurlijke aard kunt spelen. Deze accessoires maken gebruik van de Vive Tracker, een module die is ontworpen om extra objecten te volgen in 3D-ruimte. De huidige first-party accessoirebundels die verkrijgbaar zijn, zijn de Hyper Blaster en Racket Sports Set, elk 149,99.

Hyper Blaster

De Hyper Blaster bevat een pistool in Nintendo Zapper-stijl, een Vive Tracker en een code voor de schietgalerie Duck Game. De Racketsportset bevat een kleine pingpongpeddel en een groter tennisracket, die beide kunnen worden bevestigd aan de pack-in Vive Tracker en een code voor virtuele sporten. Een externe fabrikant, Rebuff Reality, biedt ook TrackStraps die been- en voettracking toevoegen aan de Vive, voor $ 24,99 per paar.

HTC heeft een stand-alone Vive-headset onthuld die geen aangesloten pc vereist, toepasselijk de Vive Standalone genoemd. Het apparaat zal bij de lancering exclusief zijn voor China en er is geen woord over als het ooit naar Noord-Amerika zal komen.

About Alica Craig